© UZ Leuven, Wim Feyaerts
Volledig scherm
© © UZ Leuven, Wim Feyaerts

Zorgpersoneel krijgt premie van 300 euro, personeel van woonzorgcentra valt uit de boot: “Niet meer dan een aalmoes”

We hebben de voorbije maanden veel geapplaudisseerd voor de zorgsector, maar daar koopt het personeel helaas niets mee. De Kamer zet nu het licht op groen voor een eenmalige zorgpremie in de vorm van een horecacheque van 300 euro netto voor zorgpersoneel dat onder de bevoegdheid van de federale overheid valt. Het voorstel van de sp.a werd gisteren in het Vlaams parlement immers niet goedgekeurd. Personeel van woonzorgcentra valt zo uit de boot. De socialistische vakbond reageert teleurgesteld op het nieuws. “Deze eenmalige premie is leuk, maar het is niet wat wij gevraagd hadden”, aldus Jan Piet Bauwens, ondervoorzitter BBTK social-profit.

62 reacties

  • Astrid Akosua Hinderyckx

    4 jaar geleden
    En iedereen gaat er van uit dat de mensen en de zorg dit al kregen.. Niets is minder waar..
  • Bruneel Aline

    4 jaar geleden
    Wij hoeven dat geld niet!! Het is niet eerlijk dat de ene het wel krijgen en de andere niet. En trouwens waar halen ze het geld? Van de begroting? En van waar moet dat geld komen? Uiteindelijk betalen wij dat zelf. Investeer gewoon liever in extra personeel als men ons werk zo graag wenst te appreciëren!! Wat hebben ze nu in gang gestoken zeg?
  • Natascha Jaan

    4 jaar geleden
    Een eenmalige premie.. neen.. we hebben meer aan erkenning als zwaar beroep, betere loonvoorwaarden en meer personeel voor zorg op maat.. investeer in de zorgsector want het is hoogdringend nodig !! Maak de zorgsector terug interessant want naar de toekomst toe met al het zorgpersoneel dat op pensioen gaat de komende jaren en de toestroom aan nieuwe studenten die niet op gang komt omdat een andere job beter betaald .. gaan we nog zware tijden zien !!
  • Marc Puystiens

    4 jaar geleden
    Groot contrast met Nederland. Daar krijgt iedereen 1000€. Ook de kuisploeg. 800.000 mensen in totaal.
  • Michelle Messiant

    4 jaar geleden
    we moeten allemaal samen op straat komen met duizende met mond masker samen sterk