Je kinderen op kamp sturen betekent deze zomer een hoop papierwerk

Er komt enig papierwerk bij kijken, vooraleer uw kroost deze zomer op jeugdkamp mag vertrekken. Het wetenschappelijk gezondheidsinstituut Sciensano vraagt dat de traditionele medische fiche die jeugdbewegingen van al hun kampdeelnemers hebben, wordt uitgebreid met de nodige toestemmingen en akkoorden van ouders, kwestie dat iedereen weet waar hij in deze coronatijden aan toe is.

wer

Zo moeten ouders op de medische fiche hun akkoord geven dat “ze hun kind tijdens het kamp zo nodig 7 dagen op 7, 24 op 24 uur kunnen komen ophalen”, zo stelt Sciensano in de uitgestuurde richtlijnen. Zieke kinderen moeten volgens de richtlijnen immers stante pede naar huis.

Vader of moeder moet er op voorhand tevens mee akkoord gaan dat hun kind indien nodig één pijnstiller krijgt “zonder ouderlijk of medisch advies”. Ouders moeten er bovendien schriftelijk mee instemmen dat wanneer hun kind mogelijke coronasymptomen ontwikkelt – “ook wanneer die niet ernstig zijn” – hij door een arts zal worden onderzocht. En ze moeten ook zwart op wit verklaren om het resultaat van het doktersonderzoek aan de betrokken jeugdbeweging mee te delen, zodat die indien nodig de nodige maatregelen kan treffen om een verdere verspreiding van het virus te stoppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer