Huis van topgangster Danny Vanhamel in lichterlaaie

In Lummen is in de nacht van zondag op maandag een hevige brand uitgebroken in het huis van Danny Vanhamel. De woning is volledig verwoest.

MCe, beelden: ToPa

De brandweer van Heusden-Zolder kreeg zondagnacht omstreeks één uur 's nachts een melding van een ontploffing in een huis. Wanneer de brandweerploegen van Heusden-Zolder en Herk-de-Stad op de plaats aankwamen, was het dak van de woning al weggebrand. Er was niemand in het huis aanwezig. De woning is volledig verwoest.

Het gaat om het huis van Danny Vanhamel. Die haalde in 1992 het wereldnieuws toen hij met zijn bende de elfjarige Anthony, zoon van de West-Vlaamse textielondernemer Roger De Clerck, 32 dagen vasthield. Jan, zoon van Roger De Clerck, en zijn vrouw Martine betaalden destijds 254 miljoen Belgische frank (6,4 miljoen euro) voor zijn vrijlating.

Parket vermoedt brandstichting

Het openbaar ministerie sluit niet uit dat de villa met opzet in brand werd gestoken. Het komt tot die conclusie nadat het gerechtelijke labo, een brandhaarddetectiehond en een branddeskundige de resten van de villa in Lummen maandag hebben onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen