Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Toch volledige Vlaamse energiepremie voor bijna 30.000 mensen die 1 of 2 dagen tijdelijk werkloos zijn

De Vlaamse regering besliste mensen die tijdelijk werkloos werden door de coronacrisis, financieel te steunen. Ruim 700.000 mensen hebben een Vlaamse energiepremie ontvangen. Die premie wordt automatisch gestort, los van inkomen en aantal dagen werkloosheid. Van dat aantal zijn er bijna 30.000 mensen die maar één of twee dagen werkloos zijn geweest. Dat bericht VRT NWS.

15 reacties

  • Rita De Smedt

    4 jaar geleden
    Eenvoudig en snel lachwekkend Onze dochter werd in het begin van de corona pandemie op technische werkloosheid geplaatst en daarna ontslagen in het zelfde systeem zodat de werkgever niet financieel moet opdraaien Thans enkele maanden later heeft zij nog geen cent ontvangen van de premie voor ondersteuning van de nutsvoorzieningen SNEL noemt men dat en Eenvoudig Wij noemen dat populisme
  • Hugo Verlot

    4 jaar geleden
    Toont de onkunde aan van onze politiekers.
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Onze Belgische regering !!!! Uitdelen zonder nadenken en wie het achteraf moet oplossen is het minste van hun zorgen , amateurisme ten top !!!
  • René Van Halen

    4 jaar geleden
    Dit is nu eens een schoolvoorbeeld van slecht bestuur. Bij technische werkloosheid heb je al bescherming op 70% van je loon. Waarom moet je dan nog extra geld krijgen voor stroom, gas en water? En waarom wordt dit eerst berekend op de gemiddelde factuur van een gezin op een maand en daarna uitgedeeld aan meerdere per gezin en ook voor minder dan één maand werkloosheid. Doet me een beetje denken aan de groenestroomcertificaten. Waren ook veel te hoog berekend dan noodzakelijk was.
  • Pieter Werlo

    4 jaar geleden
    Marleen Sauvillers : Er zijn ook mensen die de hele tijd hebben doorgewerkt. Die krijgen helemaal niets.