ANP
Volledig scherm
© ANP

Rode Kruis past EHBO-richtlijnen aan aan coronamaatregelen

De verplichte sociale afstand die mensen door de coronacrisis moeten respecteren, werpt heel wat vragen op omtrent Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO). De principes en richtlijnen van de Belgische Reanimatieraad (BRC) zijn aangepast en houden rekening met de geldende coronamaatregelen. Rode Kruis-Vlaanderen wijst op een aantal belangrijke zaken die een niet-geschoolde hulpverlener kan doen, zodat het slachtoffer zeker niet aan zijn of haar lot wordt overgelaten.

0 reacties

  1. DEBAT VAN DE DAG. Moeten middenvakrijders vaker en strenger gestraft worden?
    198

    DEBAT VAN DE DAG. Moeten midden­vakrij­ders vaker en strenger gestraft worden?

    Middenvakrijders: een van de grootste ergernissen in het verkeer. Jaarlijks krijgen gemiddeld 2.000 bestuurders die op het middenvak van de autosnelweg blijven rijden een boete in de brievenbus. En die kan oplopen van 116 euro tot 160 euro. Maar is dat voldoende? Of moeten middenvakrijders vaker en strenger gestraft worden? Vanavond bundelen we jullie interessantste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”