Hulpverleners in Mexico aan het werk.
Volledig scherm
Hulpverleners in Mexico aan het werk. © Photo News

Deze 10 landen lopen momenteel grootste risico op tweede coronagolf

Van de 45 landen die tot nu toe het zwaarst getroffen werden tijdens de coronapandemie, hebben er 21 hun coronamaatregelen intussen versoepeld. Ook België behoort daartoe. Tien van die 21 landen zien echter het aantal gevallen weer stijgen, zo meldt de Britse krant The Guardian op basis van een analyse. Zij lopen risico op een tweede coronagolf. Een overzicht.

15 reacties

  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    @eric maier : als we op een bepaalde moment geen 2e lockdown houden, zal de doodsteek wel op een andere manier komen. Misschien liever miljoenen werklozen dan miljoenen doden?
  • Ilse Van Boxstael

    4 jaar geleden
    Geen probleem, de zorgsector staat klaar...,gelieve ons voorlopig niet meer af te rammelen en de klokken te luiden..! Dank U.
  • Liliane Verheyen

    4 jaar geleden
    Als iedereen zich aan de regels moest houden zou er misschien geen 2de lockdown moeten komen maar ja ... !
  • eric maier

    4 jaar geleden
    2e lockdown, geen sprake van. Dat kan met economisch niet verantwoorden en betalen. Nu al regent het ontslagen, en zijn er ook grote ketens aan het inbinden, en kleienre stoppen er gewoonweg mee. Een 2e lockdown betekent gewoonweg de doodsteek. Ook ketens als C&A - dat dan nog onder een groep zit met een hoop andere kledingketens - zullen sterk gaan afslanken. Andere ketens gaan gewoonweg stoppen en de kleine kmo; dat is dan helemaal gedaan. Belgie wil miljoenen werklozen ? Of juist niet ?
  • Ilse van Caeyzeele

    4 jaar geleden
    hier in portugal simpele regels, mondmasker overal waar afstand van 2m niet kan behouden worden. Nu enkele jongeren in Lissabon zich niet aan de regels hebben gehouden, gaan ze terug 19 'freguesias' in lockdown steken. Ook in de Algarve, streek lagos hebben engelsen zich niet kunnen houden aan de regels en het verpest voor velen deze zomer. Kijk maar hoe het er in de UK aan toe gaat in het zuiden aan de stranden, heel triestig .