Slimme stofzuigers vertonen veel kwetsbaarheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Slimme stofzuigers vertonen veel kwetsbaarheden. © Unsplash

Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef

Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test Aankoop, dat verbonden toestellen controleerde op cyberveiligheid.

7 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het is heel slim als je geen slimme toestellen in huis haalt. Overigens is Amerikaanse of Europese rommel doorgaans nog meer rommel dan de Chinese merken. De grootse en goedkoopste in China geproduceerde rommel krijgt een Europees of Amerikaans label en een prijs die 10 keer hoger ligt. De Chinezen zijn wel zo slim om het beste voor te behouden voor een eigen Chinees label.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Ergens wel goed dat er een organisatie is die op de veiligheid hamert, maar verwacht niet dat goedkope Chinese rommel ooit veilig zal worden op het IoT. Mijn robotstofzuiger is enkel op mijn eigen netwerk bereikbaar, ik zou niet weten waarom ik de stofzuiger buitenshuis zou moeten kunnen bedienen. Het ding draait dagelijks mooi zijn programma af.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Het Paard van Christus is een genie in vergelijking met met het slimste apparaat.
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Mensen zien het gevaar niet in van deze gadgets. Alles wat je vanaf je smartphone kan bedienen kan gehackt worden en misbruikt worden bij cyberaanvallen en dat kan zware gevolgen hebben voor ons allemaal. Het is ook allemaal niet nodig en zou eigenlijk verboden moeten worden tenzij 100% veilig.
  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    Slimme meters , zoals gasmeters, elektriciteit tellers en watermeters staan nu al op de lijst om gehackt te worden. Is nu nog te vroeg. Er zijn er nog te weinig.