Direct naar artikelinhoud
Misdaad

Vermeende Antwerpse drugsbaron vrijgelaten in Dubai na betalen van borg

Nordin El H. is naar het buitenland gevlucht.Beeld HLN

In Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is de 32-jarige vermeende Antwerpse drugsbaron Nordin E.H., die er vorige week werd opgepakt, weer vrijgelaten na het betalen van een borgsom. Dat bevestigt het Antwerpse parket, dat wel nog gewoon doorgaat met de procedure met het oog op een uitlevering. “Dit verandert voor ons niets, wij hebben alle vertrouwen in de autoriteiten en rechterlijke macht in de Verenigde Arabische Emiraten”, klinkt het.

en

Nordin E.H. stond al een tijd internationaal geseind en wordt als verdachte beschouwd in een onderzoek naar grootschalige internationale cocaïnehandel. Hij kan mogelijk ook worden gelinkt aan verschillende geweldsdelicten in Antwerpen en omgeving. 

Lees ook

‘Dikke Nordin van den Dam’ is spilfiguur van Antwerpse drugsmaffia

Woensdag werd de man trouwens nog door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een omvangrijk drugsdossier. Hij zou een van de opdrachtgevers zijn geweest van Frank ‘De Tank’ V., een gewezen bodybuilder en havenarbeider die door drugsbendes werd ingehuurd om hun ladingen cocaïne uit containers te halen in de Antwerpse haven. Een ruzie tussen de twee zou de aanleiding zijn geweest van een reeks aanslagen in het Antwerpse.

De arrestatie van Nordin E.H. betrof de eerste keer dat iemand die door ons land werd gezocht in Dubai kon worden gearresteerd.