De land- en tuinbouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer 95% van de totale ammoniakemissie in Vlaanderen.  (archieffoto)
Volledig scherm
De land- en tuinbouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer 95% van de totale ammoniakemissie in Vlaanderen. (archieffoto) © ANP

Europese Commissie: "België moet extra maatregelen nemen om ammoniakuitstoot aan te pakken”

België moet bijkomende maatregelen nemen om de uitstoot van ammoniak (NH3) tegen 2030 voldoende te verminderen. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag aangegeven in een eerste rapport over de nationale plannen tegen luchtvervuiling.

11 reacties

  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    En niet vergeten te vermelden de monsterboetes liggen al klaar, zo kennen we Europa.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Zelfs geiten worden het hele jaar door op stal gehouden. Koeien, kippen opeengepakt in gebouwen om niet te spreken van varkens die nooit de regen of de zon zien. Een campagne om kwaliteit te leveren ipv quantiteit. Dat vraagt tijd.En ja, minder vlees eten of het vlees halen waar het buiten loopt: kort circuit. Minder ammoniak.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Er moet hoe dan ook "iets" gebeuren, dat er al decennialang geen enkel teken van leven meer te zien is in onze beken en kleinere waterlopen ligt trouwens wel degelijk voor het grootste deel (niet alleen echter) aan onze landbouw(ers). 50jr terug zaten onze beken vol met stekelbaarsjes, salamanders en een hele resem andere dieren. Nu is er enkel het grote niets.
  • Freddie Lamers

    4 jaar geleden
    Te veel politici, te veel regeltjes waarvan de helft niet uitvoerbaar is. En de boeren maar pesten. Geef die mensen eens wetgeving waar ze dertig jaar mee vooruit kunnen, in plaats van steeds weer de spelregels te veranderen.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Zolang de CD&V en de Boerenbond onder 1 hoedje blijven spelen zal die stinkende beerput gesloten blijven.