(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Tekort in sociale zekerheid loopt op tot meer dan 10 miljard euro

Het tekort in de sociale zekerheid dreigt de komende jaren op te lopen tot 11,3 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers die vrijdag zijn bekendgemaakt op het beheerscomité van de sociale zekerheid.

18 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dat tekort werd eigenlijk al geprogrammeerd onder de Zweedse coalitie. Om dan des te harder te kunnen eisen dat de sociale zekerheid verder afgebroken moest worden. Pech dat daar nu de corona crisis boven op kwam. Misschien de sociale bijdragen voor de bedrijven terug op het vroegere niveau brengen.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Mr Raf Peeters: wanneer bepaalde elementen niet aan sociale zekerheidsbijdragen onderworpen zijn, zoals salariswagens, kan je er ook geen rechten uit putten. Met andere woorden, dit heeft geen invloed op tekorten in de sociale zekerheid. belgiê heeft zowat de hoogste uitgaven in de sociale zekerheid ter wereld en ze stijgen ook het snelst. Het probleem zit dus aan de uitgavenzijde, niet aan de inkomstenzijde.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat de regering eindelijk eens iets doen voor de gepensioneerden? Bijvoorbeeld de “solidariteitsbijdrage” op de pensioenen afschaffen? Deze pestbelasting dateert reeds sedert de crisis van 1993! Minister De Croo zei onlangs nog dat crisisbelastingen niet aan de orde zijn. Dus? Hebben gepensioneerden geen recht op wat extra koopkracht, misschien? Waarom vallen zij steeds uit de boot? Nochtans een groot kiespubliek...
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als het van ene kant moet blijven komen en men maar verder doet de sociale zeker-heid bijdragen omzeilen gaat van kwaad naar erger.Iedere partij weet intussen en vaak al gemeld dat loonwagens de sociale zekerheid onderuit halen(5 a 6 miljard per jaar die er niet binnen komen) alsook een hoop belastingen die niet rechtmatig binnen komen,diegene die niet in de gunst vallen dragen de grootste last terwijl nu net omgekeerd moet zijn.Doe maar verder en ons mooi systeem is verleden tijd
  • Sarah caria

    4 jaar geleden
    Moet je de ministers maar minder betalen enzo!! Die verdienen kweet niet hoeveel!!