Themabeeld.© blg

35 boetes voor personen zonder mondmasker op openbaar vervoer

De Antwerpse politie heeft vrijdag 35 personen een boete gegeven omdat ze geen mondmasker droegen op het openbaar vervoer, of aan een halte. Door de coronamaatregelen is een mondmasker dragen namelijk verplicht, zelfs aan een bus- of tramhalte.

jtp

De politie pakte vrijdag ook drie personen op die geseind stonden met een bevel tot gevangenneming. Eén persoon bleek internationaal geseind. Hij probeerde de politie te misleiden met een vervalste identiteitskaart, maar zijn list werd doorzien. Van een andere geseinde persoon nam de politie een DNA-staal af.

Verschillende personen werden ook betrapt op het bezit van drugs, in de directe omgeving van spelende kinderen. Elf personen kregen een boete, onder meer voor sluikstorten en spuwen op de openbare weg. “Er werden ook 63 pv’s opgemaakt voor parkeer- en verkeersovertredingen.”

De politie liet ook één onverzekerde bromfiets in beslag nemen. Een andere bromfietser werd beboet omdat hij zijn kind tussen de benen op de brommer vervoerde. Er reden ook twee leerling-bestuurders rond met passagiers en zonder zichtbare 'L' en één bestuurder testte positief op drugs in het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER