Zware brand vernielt appartement: wellicht aangestoken, bewoner opgepakt

Een hevige uitslaande brand heeft zondagochtend een appartement in Itegem (Heist-op-den-Berg) volledig vernield. Ook twee andere appartementen zijn onbewoonbaar. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de brand wellicht is aangestoken.

svh

De brand in het appartement brak uit omstreeks 3.30u. Op een gegeven moment was het vuur zo hevig dat de vlammen door het dak sloegen. De andere appartementen werden door de brandweer ontruimd. “Er vielen geen gewonden. Er waren wel bewoners die last hadden van de rook”, zegt Kim Bastiaens, woordvoerster van de Heistse politie.

Omdat de omstandigheden waarin de brand plaatsvond zeer verdacht zijn, heeft de politie de bewoner van de getroffen flat opgepakt. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Zowel het labo als een deskundige voeren verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de brand. “Uit de eerste bevindingen blijkt dat de brand wellicht is aangestoken. Er is een 43-jarige verdachte opgepakt”, zegt Lieselotte Claessens van het parket.

© RR

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER