ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Aantal verkeersdoden opnieuw gestegen in ons land: “Nood aan ambitieuzere en innovatievere aanpak”

Het aantal verkeersdoden in ons land is opnieuw gestegen. Waar er in 2018 nog 604 dodelijke slachtoffers te betreuren vielen op onze wegen, waren dat er in 2019 in totaal 646. In Vlaanderen gaat het om 310 doden in 2018 en 315 doden in 2019. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) die De Zondag kon inkijken. Ze pleit voor “een ambitieuzere en innovatievere aanpak” van de zwarte verkeerspunten.

109 reacties

  • BERNARD VERVAEK

    4 jaar geleden
    Er zijn teveel cowboys op de weg.Inhalen zonder pinken rechts en links.Op 2e vak rijden terwijl vak 1 vrij is.Afstand houden niet nodig.Regels veranderen helpt niet zolang we ons rijgedrag niet aanpassen.Het ergste is dat die mensen denken dat ze goede bestuurdsers zijn.
  • Stefan Vandendijck

    4 jaar geleden
    Rijbewijs met strafpunten zoals in Frankrijk maar daar hebben ze hier de politieke moed niet voor want daar is er geen draagvlak voor zogezegd behalve voor belastingen
  • niet belangrijk

    4 jaar geleden
    Stop met fietsers en voetgangers overal voorrang te willen geven waar je geen voorrang moet geven en begin met voorrang te geven waar je voorrang moet geven ipv te zagen dat zwakke weggebruikers overal zomaar oversteken. Heb een tijdje geleden op de fiets moeten "vechten" om voorrang te mogen geven waar ik voorrang moest geven en werd bijna omver gereden waar ik voorrang had.
  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Zolang ze in Belgie verkeersveiligheid enkel gaan zien als extra inkomsten door uitgeschreven boetes en zolang de parketten geen ernstige straffen gaan uitspreken die dan ook nog eens echt uitgevoerd gaan worden, zal er gewoonweg niets veranderen.
  • Paul Van Hooland

    4 jaar geleden
    Voor mij zijn te hoge snelheden de grootste boosdoener , veel rijden er zomaar op los . Hier passeren op een dag ongeveer 15 motors waarvan er eentje de rotte appel is . Op 100meter zit die zeker al aan een snelheid van 120 om dan nog verder op te trekken tot zeker 170km/u en dit op een straat van 800meter . Vdit moet je doen op circuit van Zolder .