Gewapende mannen doen mee aan een demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan,  tegen beperkende coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gewapende mannen doen mee aan een demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan, tegen beperkende coronamaatregelen. © AFP

Wapens en Hawaii-shirts: nieuwe extremistische Boogaloo-beweging rukt op in VS en hoopt op burgeroorlog

De rechtse boogaloo-beweging in Amerika dweept met een gewapende opstand. Sommige aanhangers grijpen nu ook echt naar de wapens. Met hun bedrieglijk vrolijke Hawaii-shirts trekken ze naar allerlei demonstraties in de VS, maar de Boogaloo-beweging blijft wel ongrijpbaar voor de autoriteiten.

13 reacties

  • peter colson

    4 jaar geleden
    Nu de media klagen over "rechtse milities" die ze dan meteen extreemrechts labelen. Dit is wel het antwoord opde vele gewapende linkse milities die niets in de weg wordt gelegd. Wel opvallend dat veel linkse "opstanden" tegen de politie net in die linkse democratsteden gebeuren. Het is wel hun eigen bestuur die verantwoordelijk zijn voor de aanwerving van politie.
  • Ken Goeste

    4 jaar geleden
    Dit komt overal, ook bij ons. Het is enkel een kwestie van tijd.
  • Jean-Paul Van der Borght

    4 jaar geleden
    moest je de budgetten voor de politie hier zien je zou ook verschieten en ze hebben ook nooit genoeg zoals trouwens iedereen
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Als de haatzaaiers en bangmakers aan de macht komen staat dat ons ook te wachten.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Dit is wat racisme teweegbrengt, en trump zet al 4 jaren gemeenschappen tegen mekaar op. Je oogst wat je zaait. Amerikanen vernietigen mekaar, maar Ik vrees dat Europa zal volgen.