Botsing tussen een zwart gat (links) en... ja, wat eigenlijk? In deze computertekening de twee aannemelijkste opties: een neutronenster (boven de streep) en een klein zwart gat (onder de streep).
Volledig scherm
PREMIUM
Botsing tussen een zwart gat (links) en... ja, wat eigenlijk? In deze computertekening de twee aannemelijkste opties: een neutronenster (boven de streep) en een klein zwart gat (onder de streep). © R. HURT/MIT/CALTECH/LIGO (IPAC)

Astronomen zien hoe een zwart gat botst met iets wat eigenlijk niet kan bestaan

Wetenschappers hebben de botsing gezien tussen een zwart gat en een voorwerp dat eigenlijk niet kan bestaan. Wat dat ‘iets’ precies is, weet niemand. Zeker is dat het grofweg tweeënhalf keer zo zwaar moet zijn als de zon.

14 reacties

  • Bart Verwegen

    3 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen een hypothese en een theorie; dat laatste werd getoetst aan experimenten en een reeks voorspellingen die door experimenten bevestigd werden. Een hypothese is een simpel idee dat nog geen enkele test heeft doorstaan.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Marie Vandamme heeft op enkele punten wel gelijk. We weten al veel maar eigenlijk is dat weinig.
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Het heelal , een mysterie , bestaat dat wel of is het een hersenspinsel ?
  • eric brack

    4 jaar geleden
    Onze democratie botst ook met de despoten van de linkser zijde !
  • Luc Huyghe

    4 jaar geleden
    Einstein zou nog even moeten terugkomen. Dan weten we morgen al hoe de vork in steel zit.
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Steeds meer koraalriffen verbleken door klimaatopwarming: welke gevolgen heeft dat voor ons?
    PREMIUM

    Steeds meer koraalrif­fen verbleken door klimaatop­war­ming: welke gevolgen heeft dat voor ons?

    Al maandenlang zijn de oceanen wereldwijd ongezien warm. In heel wat tropische regio’s gaat het om 2 tot 4°C boven de normale watertemperaturen. Dat is nefast voor koraalriffen die hierdoor massaal verbleken. Maar wat is koraalverbleking precies? Hebben de riffen nog een toekomst? En welke impact zou het op ons hebben als ze zouden verdwijnen door de klimaatopwarming? Klimatoloog Samuel Helsen legt uit. “De impact is niet alleen ecologisch, maar ook economisch.”