Wordt champagne-ijs de hype van de zomer? Deze ijssalons verkopen het vanaf juli
Sprankelende champagne en verfrissende sorbet: als dat geen match made in heaven is. En goed nieuws, want die goddelijke creatie, bedacht door champagnemerk Piper-Heidsieck, kan je deze zomer in twee Belgische ijssalons proeven.
Wij, Belgen, houden van ijs. In 2018 onthulde Unilever, het bedrijf achter Magnum, Cornetto, Ben&Jerry’s en Ola, dat ze tijdens de zomer wekelijks ongeveer zo’n 10 miljoen ijsjes verkopen in ons land. En we blijken ook verzot te zijn op champagne: volgens het Comité Champagne staan we als land op de zesde plaats op de lijst van grootste champagne-importeurs.
Geniale zet dus van Piper-Heidsieck om onze twee gekoesterde lekkernijen tot een ultiem dessert te combineren. Het merk creëerde samen met Belgische ijssalons Cremerie Germaine in Antwerpen en Glacier Gaston in Brussel een champagnesorbet, dat voor maar liefst 47% uit champagne bestaat. “Elke hap brengt dezelfde ervaring teweeg als een sip van het sprankelende goud”, zegt Jan Vandewiele van Cremerie Germaine.
Fruitig en sprankelend
Vandewiele maakte de gelato van champagne en de maître-glacier van Glacier Gaston voegde nog gekonfijte frambozen en calamondin (een citrusvrucht uit de Filippijnse keuken) toe om het fruitige en sprankelende karakter van de drank te versterken. In beide ijssalons kan je de sorbet proeven tijdens juli en augustus. En hoeveel kost dat? Omdat Piper-Heidseck de champagne sponsort die de salons gebruiken, betaal je in beide salons even veel voor een bolletje champagnesorbet als voor een gewoon bolletje ijs: 2,5 euro.
Cremerie Germaine vind je in de Nassaustraat 13 in Antwerpen en Glacier Gaston zowel op Place Dumon 29 als op Quai aux Briques 86 in Brussel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerpiet devlieger
Jane Doe
Johannes Martens