De petitieploeg met Etienne, Sandra, Jan, Nora en Leen is duidelijk: Geen drie weekends Tomorrowland. © JB

Wijkraad in Boom start petitie tegen derde weekend Tomorrowland

Er is een petitie opgestart tegen de plannen voor een mogelijk derde weekend Tomorrowland in 2021. Het gaat om een initiatief van wijkraad Bosstraat-Hoek-Schomme.

Jan Boey

Eerder heeft burgemeester Jeroen Baert (N-VA) al te kennen gegeven dat er voor een derde weekend Tomorrowland geen draagvlak is bij de bevolking. De zeven kernleden van de wijkraad gaan nu van deur tot deur met een petitie. “Voor alle duidelijkheid: we zijn niet tegen die twee weekends, die we nu al enkele jaren meemaken. Voor ons gaat het erom dat het derde weekend eentje te veel is”, legt Jan Dierckx uit.

Ze gaan ook alleen rond in de betrokken wijk, ruw geschetst gelegen tussen Dirkputstraat, Bosstraat, de Rupel, de wijk De Schomme en de Schommelei. “We hebben gekozen voor de bewoners van onze wijk. Die hebben het meeste overlast”, legt hij uit.

Tijdens de rondgang met de vraag om een petitie te tekenen, wordt ook een flyer overhandigd. “Deze kleine affiche dient om voor het raam te hangen”, zegt Nora Officiers in de Dirkeputstraat. “Hiermee kunnen bewoners extra beklemtonen geen derde weekend te willen.”

Maandagavond gaan ze opnieuw op pad. Dat doen ze tot woensdag 10 juli. “Het is uiteraard de bedoeling om de petitie af te geven op het gemeentehuis aan burgemeester Jeroen Baert. Een datum is nog niet geprikt”, zeggen ze.