Direct naar artikelinhoud
Black Lives Matter

Beyoncé spoort zwarte gemeenschap aan om te stemmen ‘alsof ons leven ervan afhangt’

Beyoncé spoort zwarte gemeenschap aan om te stemmen ‘alsof ons leven ervan afhangt’
Beeld FilmMagic

De Amerikaanse zangeres Beyoncé heeft de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten opgeroepen om in november te gaan stemmen bij de presidentsverkiezingen. Dat deed ze tijdens haar bedankingsspeech op de BET Awards, waar ze de prijs voor menslievendheid kreeg. Dat schrijft The Guardian.

Beyoncé kreeg de award uit handen van de voormalige first lady Michelle Obama, die de zangeres roemde om haar engagement voor de zwarte gemeenschap. “Je ziet het in alles wat ze doet: van haar muziek, die uiting geeft aan de zwarte vreugde en de zwarte pijn, tot haar activisme waarmee ze pleit voor gerechtigheid voor zwarte levens.” 

Beyoncé kreeg de prijs voor het liefdadigheidswerk van haar stichting BeyGOOD, waarmee ze er onder meer voor zorgde dat meer coronatesten beschikbaar waren voor de zwarte inwoners van haar thuisstad Houston.

Obama prees Beyoncé eveneens voor de manier waarop ze jongere artiesten een duwtje in de rug geeft en “voor het aankaarten van racisme en seksisme wanneer ze het opmerkt”.

Ontmanteling

In haar vooraf opgenomen speech droeg Beyoncé de award op aan demonstranten over het hele land, die haar “inspireren door verder te betogen, te demonstreren en door te vechten voor verandering”. “Jullie stem wordt gehoord, en jullie bewijzen aan onze voorouders dat hun strijd niet voor niets was. Nu moeten we nog één ding doen en dat is stemmen.”

“Ik roep jullie op om in actie te komen. Ga door met het veranderen en het ontmantelen van het racistische en ongelijke systeem”, drong Beyoncé aan. “We moeten stemmen alsof ons leven ervan afhangt, want dat doet het ook.”

Twitter bericht wordt geladen...