Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25). © VRT

IS-weduwen en hun kinderen komen terug naar België; advocaat Walter Damen laakt Theo Francken

UPDATEDrie Antwerpse ­vrouwelijke Syriëstrijders worden wellicht woensdag samen met zes van hun kinderen vanuit Turkije naar België gerepatrieerd. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag.

121 reacties

  • geert voet

    4 jaar geleden
    Vertrokken naar hun o zo betere land,terug komen bevallen in het ongelovige land en terug naar hun o zo betere land !!! En nu wordt ongelovig Belgie verplicht deze terroristen terug te nemen op kosten van de ongelovige belastingbetaler !! Ik denk dat er eens dringend werk moet gemaakt worden van het gerechtelijk apparaat in Belgie en al die meelopers van deze terroristen aan de deur zet !!!
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Die advocaten spelen met onze nationale veiligheid en zouden veroordeeld moeten worden.
  • Victor OOMS

    4 jaar geleden
    Schandalig, deze advocaten zouden moeten vervolgd worden voor het binnenbrengen van deradicaliseerden die de veiligheid van de bevolking in gevaar brengen. Door wie worden deze heren betaald of werken zij gratis? En eenmaal hier, voorrang op een sociale woning, een leefloon en alle voorzieningen gratis. De gewone mensen zullen wel wat langer werken.
  • Lilith Eden

    4 jaar geleden
    Het zijn de moeders die hun kinderen indoctrineren. Eigenlijk zouden die kinderen door de jeugdrechter bij een pleeggezin moeten worden geplaatst tot men weet hoe ver ze zijn geradicaliseerd. Daarna kunnen ze misschien door een kinderpsycholoog geholpen worden en door de grootouders worden opgevangen. Inderdaad de kinderen zijn niet schuldig voor de daden van hun ouders maar om ze een vruchtbaar leven in onze maatschappij te laten hebben zullen ze toch psychologisch gesteund moeten worden.
  • Carine Molhoek

    4 jaar geleden
    Hugo Raaffels, Ramond Prouvosq, van het kindergeld, kinderen zijn in belgie geboren dus hebben al die tijd kindergeld gekregen en wie weet hebben zij ook nog een uitkering gekregen als werkzoekende of weduwe want ze hebben nog steeds de belgische nationaliteit