Seksuologe Kaat Bollen in beroep tegen “te sexy foto's” op sociale media

Seksuologe Kaat Bollen gaat niet akkoord met de waarschuwing van de psychologencommissie dat ze te sexy gekleed is op sociale media. Ze gaat dan ook in beroep tegen die verwittiging, maar daarmee kan Bollen wel een zwaardere straf krijgen. In september volgt een definitieve uitspraak.
door
andries.haesevoets
Leestijd 2 min.

Na een klacht van een collega-psycholoog moest Kaat Bollen in maart voor de psychologencommissie verschijnen en ging ze met een waarschuwing naar huis. Volgens de aanklager zou de seksuologe de geloofwaardigheid en waardigheid van de psychologen besmeuren, omdat ze sexy foto's van zichzelf publiceert op social media. Bollen gaat in beroep waardoor ze een zwaardere straf, zoals een schorsing, riskeert.

Oneerlijke klacht

De psycholoog die de aanklacht heeft ingediend bij de psychologencommissie is onbekend en ook Bollen kent de aanklager niet persoonlijk. Ze heeft nooit contact met deze persoon gehad. Concreet zou de seksuologe volgens haar collega de goede naam van psychologen beschadigen  door haar imago, haar profiel en sommige foute reacties in de comment sections op haar social media.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen) op

Bollen laat aan Het Laatste Nieuws weten dat ze de deontologie van de psychologen heel belangrijk vindt, maar ze begrijpt de waarschuwing absoluut niet en ze gaat dan ook met volle overtuiging in beroep. “Het is een risico, maar de klacht is oneerlijk, dus ik wilde dit doen voor alle vrouwen”, zegt Bollen. “Hoe we eruitzien of onszelf kleden, staat los van ons kunnen en los van de deontologie. Als de klacht over een man ging, dan zou er ongetwijfeld niks mee gedaan zijn.” In september volgt een definitieve uitspraak van de psychologencommissie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen) op