Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump retweet video van koppel dat Black Lives Matter-demonstranten met wapens bedreigt

Trump retweet video van koppel dat Black Lives Matter-demonstranten met wapens bedreigt
Beeld Photo News

Op Twitter zijn beelden opgedoken van een koppel dat tijdens een vreedzaam Black Lives Matter-protest in de Amerikaanse stad St. Louis (Missouri) hun wapens richt op demonstranten. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de video geretweet.

Video wordt geladen...

Honderden activisten waren gisteren op weg naar het huis van burgemeester Lyda Krewson in St. Louis om haar ontslag te vragen nadat ze de namen en adressen had bekendgemaakt van de bewoners die hadden voorgesteld om het politiebudget te verlagen. 

Het echtpaar, geïdentificeerd als de advocaten Mark en Patricia McCloskey, haalde hun wapens boven toen de demonstranten aan hun gigantische villa passeerden. De man richtte met een halfautomatisch wapen op de menigte, zijn vrouw zwaaide met een klein pistool.

Terwijl sommige demonstranten gewoon doorstapten en de menigte opriepen om hetzelfde te doen, is in enkele video’s horen hoe anderen het koppel aansporen om weg te gaan.

Volgens een lokale journalist, Jonathan Myerson Katz, heeft het echtpaar sowieso de wet overtreden. Die zegt dat een persoon een misdrijf begaat door “onwettig gebruik te maken van wapens” als hij of zij in aanwezigheid van een of meer personen een wapen dreigt dat gemakkelijk in staat is tot dodelijk gebruik.

Volgens de website van het advocatenkantoor van het echtpaar, het McCloskey Law Centre, is het koppel 30 jaar getrouwd en hebben ze een volwassen dochter. Noch het kantoor van het echtpaar noch de politie van St. Louis wenste te reageren op het incident.

President Trump retweette de video. Afgelopen weekend oogstte Trump al controverse door een video te retweeten waarop te horen is hoe een van zijn aanhangers ‘White power!’ roept tijdens een betoging in Florida. Die tweet werd later van zijn account verwijderd.

De vreedzame optocht in St. Louis naar het huis van de burgemeester.Beeld Photo News