Dit is de beste leeftijd om te barbecueën

Dat barbecueën een kunst op zich is, weten we allemaal. Iedereen die weleens heeft geprobeerd om een barbecue aan te doen of om de ideale steak klaar te maken, weet dat dat geen makkie is. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Dus ja, er bestaat een ideale leeftijd om te barbecueën.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Wijsheid komt met de jaren en dat is ook van toepassing op een geslaagde barbecue. Het vergt nu eenmaal wat tijd om de zomerse activiteit onder de knie te krijgen. Wanhoop dus niet als je vorige barbecue de mist in ging, je hebt waarschijnlijk nog enkele jaren om je bij te scholen.

38 jaar

Wanneer het zonnetje zich eindelijk laat zien in ons land, maken velen gebruik van de situatie om hun barbecue vanonder het stof te halen. Niets zo leuk als een warme zomeravond met vrienden in combinatie met een lekker stuk vlees of wat gegrilde groenten die je klaarmaakt op de barbecue. Het Britse bedrijf B&Q was weleens benieuwd naar wanneer we de kunst van het barbecueën nu juist het best onder de knie hebben. Uit een enquête waaraan 1.000 personen deelnamen, blijkt dat 38 jaar de ideale leeftijd is voor een barbecuefestijn. Al is dat cijfer natuurlijk afhankelijk van wanneer je nu net je eerste barbecue kan organiseren. Uit de resultaten blijkt dat mensen gemiddeld op de leeftijd van 32 jaar voor het eerst een eigen barbecue hebben, omdat ze dan ook voldoende ruimte hebben voor het toestel. Begin je er dus eerder aan, dan kan je jezelf wellicht ook sneller een ware barbecuetovenaar noemen.