Koning Filip.
Volledig scherm
Koning Filip. © Belga, RV

Koning Filip betuigt “diepste spijt” aan Congo voor gruweldaden uit koloniale verleden

Koning Filip betuigt zijn “diepste spijt” aan Congo aan voor de geweld- en gruweldaden die onder het bewind van Leopold II, zijn bet-overgrootoom, werden gepleegd. De koning zegt dat we in het reine moeten komen met het verleden. Met zijn spijtbetuiging verrast de koning vriend en vijand. 

85 reacties

  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Enkel koning Filip betoogt spijt maar de kerk daar wordt niet over gesproken hebben ook veel dingen gedaan die niet door de beugel kunnen .
  • Herwig Depoorter

    4 jaar geleden
    Sorry, maar wij, de gewone Belgen en onze voorouders hebben die miljarden niet in onze zakken gestoken. Wij hebben Congo niet uitgebuit en er geen wandaden verricht. Iedereen die de situatie gevolgd heeft, weet waar de verantwoordelijken en hun nazaten zitten.
  • didier poelman

    4 jaar geleden
    We gaan maar zwijgen zeker over de miljardenstroom die Congo al jaren heeft gekregen van de belgische staat en belastingbetaler waar de president en de andere politiekers stinkend rijk van zijn geworden .Je moet maar eens kijken naar het bescheiden huisje van Tshisekedi voormalige eerste minister zijn huisje is nog groter dan van onze koning . De bevolking van Congo had toen niets maar nu anno 2020 hebben ze nog steeds geen euro gekregen van hun ministers
  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    Dat hij eerst alles terugbetaald aan Congo. Dan zijn excuses op zijn plaats
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    Het zal voor sommigen nooit goed zijn. Ge kunt toch geen excuses aanbieden voor iets wat ge niet gedaan hebt. Dat ze ginder in Congo maar goed opletten met de Chinezen.