Hoe kies je de juiste wijn op restaurant? Sommelier licht toe: “Het etiket en de vorm van de fles verklappen veel”
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Oatzempic' is nieuwe hype online om af te vallen: hoe maak je het? En hoe werkt het?
-
PREMIUM
Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken
Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én bubbels uit de speciaalzaken. Lokaal natuurlijk, want ook de plaatselijke wijnhandelaren kunnen in tijden van corona onze steun gebruiken: #kooplokaal. -
PREMIUM
Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs”
Dat malse lammetje op de paastafel? Het grote communiefeest? Of gewoon dat prille eerste lentezonnetje? Daar horen gewoon passende wijnen bij en dus trekken de warenhuizen met hun lentefestivals weer alle wijnregisters open. Wij serveerden onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 80 wijnen uit de supermarkt en 20 uit de speciaalzaken. Zowel rood, wit, rosé als bubbels komen aan bod. Het leverde 16 absolute toppers op. -
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
PREMIUM
Onze sommelier proeft 15 rode en 5 witte BBQ-wijnen uit de supermarkt: “Uitstekende prijs-kwaliteit”
Hoogstens vier mensen op bezoek? Ook daarvoor kan de barbecue al probleemloos aangestoken worden. Voor het vlees moet u zelf zorgen, maar wij schotelen u alvast 20 BBQ-wijnen (15 rode en 5 witte) uit de supermarkt voor — stuk voor stuk voorgeproefd en beoordeeld door onze huissommelier Sepideh. -
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha