Wie een autolening aangaat, doet er toch goed aan een volledige omniumverzekering af te sluiten.
Volledig scherm
Wie een autolening aangaat, doet er toch goed aan een volledige omniumverzekering af te sluiten. © Shutterstock

Omniumverzekering: u betaalt meer, is het dat ook waard?

SparenWie met een wagen de baan op wil, moet verplicht een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) afsluiten. De verzekeraar stelt daarnaast ook verschillende omniumformules voor. Aan die extra bescherming hangt uiteraard een prijskaartje vast. Maar loont het wel om die meerkost telkens op te hoesten? Spaargids.be zocht het voor u uit.

67 reacties

  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Verzekeringen zijn een 'business' en niets anders dan dat.
  • marjan Faes

    4 jaar geleden
    theo van hoof; interessante theorie. ik zit zelf in verzekeringen. dus ik hoor heel graag van u waar mensen zo'n lening kunnen aangaan. dus je leent 10.000€ voor een auto, betaald 500€ per maand af. na 2 maanden auto totaal verlies, en verzekering is niet nodig, want je hoeft de rest van de lening niet terug te betalen ...schitterend! en uw verzekeringsverhaal klopt ook langs geen kanten .
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Je mag voor jezelf spreken guy vermeulen. Ik heb een omnium op mijn auto en heb in 35 jaar geen enkel ongeval gehad waar ik zelf in fout ben gesteld. 3 weken geleden reed er een vrouw tegen mijn auto terwijl ik geparkeerd stond. Amper te zien 1500€. Indien mijn moeder niet in de auto zat, was ze waarschijnlijk weg en kon ik zelf opdraaien voor die 1500€. Wat je zegt klopt ook niet John Nelis. Je kan een autolening nemen die stopt bij totaal verlies of overlijden. Kost je enkele €/maand extra.
  • Willy VDH

    4 jaar geleden
    Dwing in eerste instantie een 0 franchise af bij uw verzekering.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    ik begin niet te jammeren als er een paar schrammen op mijn auto zijn. Het is natuurlijk iets anders als een gek hem stuk rijdt en het hazenpad kiest. Omnium rijden is een kansspel. Je kan winnen maar ook veel verliezen.