Hoe kies je de juiste wijn op restaurant? Sommelier licht toe: “Het etiket en de vorm van de fles verklappen veel”
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
PREMIUM
Onze sommelier proeft 13 roséwijnen en verklapt haar favorieten: “Mediterraanse aroma’s voor 7 euro per fles”
Dat warme zonnetje? Daar hoort gewoon een glaasje rosé bij en dus serveerden we onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia tien roséwijnen uit de supermarkt en de speciaalzaken. Het leverde drie absolute toppers op. -
-
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”
-
PREMIUM
Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs”
Dat malse lammetje op de paastafel? Het grote communiefeest? Of gewoon dat prille eerste lentezonnetje? Daar horen gewoon passende wijnen bij en dus trekken de warenhuizen met hun lentefestivals weer alle wijnregisters open. Wij serveerden onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 80 wijnen uit de supermarkt en 20 uit de speciaalzaken. Zowel rood, wit, rosé als bubbels komen aan bod. Het leverde 16 absolute toppers op. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
PREMIUM
Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken
-
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
PREMIUM
Onze sommelier proeft 15 rode en 5 witte BBQ-wijnen uit de supermarkt: “Uitstekende prijs-kwaliteit”
Hoogstens vier mensen op bezoek? Ook daarvoor kan de barbecue al probleemloos aangestoken worden. Voor het vlees moet u zelf zorgen, maar wij schotelen u alvast 20 BBQ-wijnen (15 rode en 5 witte) uit de supermarkt voor — stuk voor stuk voorgeproefd en beoordeeld door onze huissommelier Sepideh. -
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”