Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld).
Volledig scherm
Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld). © Photo News

Van “goed gedaan en sterke boodschap” tot “belangrijke stap”: politieke wereld reageert positief op spijtbetuiging Filip

De brief van koning Filip met spijtbetuigingen voor de Belgische wandaden in Congo lokt positieve reacties uit politieke hoek uit op sociale media.

28 reacties

  • Roger Declercq

    4 jaar geleden
    Logisch dat de traditionele partijen hierachter staan. Zij hebben vermoedelijk nog geld van ons over dat ze kunnen verkwisten.
  • christian demeester

    4 jaar geleden
    Dit moet dan ook voldoende geweest zijn. Als er nog iets moet betaald worden is het in de eerste plaats voor rekening van de Koninklijke Familie, zij hebben het meest geprofiteerd toen Conge privé bezit was en ten tweede aan de Franstalige gemeenschap, er hebben weinig Vlamingen zich rijk kunnen maken daar.
  • ivan chtuka

    4 jaar geleden
    Dewael & trawanten zouden beter zelf hun spijt en excuses betuigen aan 't Belgische volk voor hun decennia lange wanbeleid waardoor +belgie zo goed als failliet is
  • norbert Vandendriessche

    4 jaar geleden
    er is nu eenmaal een periode in de geschiedenis geweest, dat Europese landen elders in de wereld gingen koloniseren. Als pakweg Spanje nu hun excuses zouden moeten aanbieden en moeten terugbetalen aan alle landen die ze ooit geplunderd hebben, dan zouden alle Spanjaarden een extra job moeten gaan zoeken om hun extra belastingen te betalen én pas op pensioen kunnen op hun honderdste.
  • Helene Van der Heyden

    4 jaar geleden
    Het gaat over geld niet over schuld.De zoveelste commissie die de belastingbetaler zal voelen.Ze kunnen hun eigen land nog niet besturen.De spijt betuigingen zijn niet in ieders naam.