Georges-Louis Bouchez (MR) en Conner Rousseau (sp.a).
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez (MR) en Conner Rousseau (sp.a). © Photo News / Belga

MR-voorzitter Bouchez sneert ondanks de formatiegesprekken naar sp.a-voorzitter Rousseau: “Redelijk hallucinant seksisme”

Terwijl vooral CD&V-voorzitter Joachim Coens en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert deze week met man en macht proberen sp.a-voorzitter Conner Rousseau te overtuigen de PS te lossen, deelde de derde ‘koning' in de regeringsformatie, MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, gisterenavond nog een onderhuidse steek uit naar Rousseau. “Redelijk hallucinant seksisme”, zo retweette hij gisterenavond enkele kritische berichten over een uitspraak van Rousseau.

111 reacties

  • Matthias Verbeure

    4 jaar geleden
    Er zijn geen serieuze partijen meer in België, als er nieuwe verkiezingen komen zal ik eens met aandacht rondneuzen welke politiekers nog het lef hebben om zelfstandig hooi op hun vork te nemen. Misschien stem ik zelf op nieuwe partijen die me nog niet bekend zijn, dit omdat de 7 bekende Vlaamse partijen niet durven. Misschien voor iedere zaak een referemdum houden.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Rousseau is dolblij dat hij mee mag spelen, maar heeft niet door dat hij een speelbal is van de PS, hij heeft niks te zeggen
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Bouchez is de mol bij de drie koningen. Hij probeert de sp.a af te houden zodat deze formatie ook zou mislukken. Hij speelt het spelletje van Rutten verder. Waar zijn de liberalen mee bezig ... een linkse regering vormen ?
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Prachtig, de sp krijgt pure poco-kritiek over zich heen. Weten ze meteen ook hoe waanzinnig dat aanvoelt. mvg.
  • Andre callens

    4 jaar geleden
    Ofwel wil de MR voorzitter geen SPA in de nieuwe regering en vinden de anderen een alternatieve ;)) meerderheid voldoende.
  1. Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”
    LIVE

    Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

    Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) - de ‘drie koningen’ - hebben beslist welke coalitie hun voorkeur heeft. Dat is, op basis van politieke kleuren, de zogenaamde Arizona-coalitie. Concreet: een regering met CD&V, cdH, Open Vld, MR, N-VA en sp.a. Zonder de PS dus, en niet de klassieke tripartite die de socialisten eerder hadden gesuggereerd. De drie partijvoorzitters dringen aan op spoed en vragen “meer duidelijkheid” van de potentiële partners voor een nieuwe federale regering. “De intenties van minstens één politieke formatie zijn niet geheel duidelijk”, klinkt het.
  2. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent