Het krabbenmandeffect wordt het genoemd, dat onderuithalen van vrouwen onderling. Een krab kan in z’n eentje namelijk prima uit een mand klimmen, maar als er meerdere in zitten, wordt-ie naar beneden getrokken door z’n soortgenoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het krabbenmandeffect wordt het genoemd, dat onderuithalen van vrouwen onderling. Een krab kan in z’n eentje namelijk prima uit een mand klimmen, maar als er meerdere in zitten, wordt-ie naar beneden getrokken door z’n soortgenoten. © Getty Images

Vrouwen saboteren elkaar nog te vaak op de werkvloer (en toch word je daar zelf niet succesvoller van)

Vrouwen kunnen het elkaar behoorlijk lastig maken op de werkvloer. Door nare dingen over een succesvolle collega rond te bazuinen bijvoorbeeld, uit angst voor concurrentie. Enkele arbeidsexperts leggen uit dat deze sabotagetechnieken niets uithalen. Integendeel. “Door elkaar verder te helpen, help je ook jezelf.” 

2 reacties

  • Nicole Jacobs

    4 jaar geleden
    Dat is waar want ik heb er nog veel contacten aan overgehouden en zij zit er moederziel alleen .karma noem ik dat om anderen zo te kloten
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    Oh dat is zo - op mijn vorige werk maakte men er een sport van om elkaar messen in de rug te steken, hoewel niemand er beter van werd, alleen maar slechter, want er kwamen meer en meer regels van bovenaf, en van samenwerken kwam niks meer in huis. Ik ben er nu jaren weg, heb een heel andere weg ingeslagen, en merk nog steeds dat er over mij en andere ex-collega's geroddeld wordt, soms zelfs over mensen die er 15 jaar weg zijn.