© GVB

Directrice van Lommelse basisschool ’t Stekske gaat met pensioen: indrukwekkende erehaag van leerkrachten en leerlingen

Lommel -

Voor directrice Nicole Gerits (60) van basisschool ’t Stekske in Lommel-Kolonie is het vandaag niet alleen haar laatste schooldag, maar ook haar laatste werkdag. Ze gaat genieten van een welverdiend pensioen. De inwoners van Lommel-Kolonie waaronder leerkrachten en leerlingen stonden haar vanmorgen op te wachten in een indrukwekkende erehaag.

Onder luid applaus werd ze door haar echtgenoot Luc met een golfwagentje door de straat Kolonie gereden naar een met ballonnen versierde school. Het land leerde haar kennen als een sterke vrouw toen haar school op 13 maart 2012 vijftien kinderen en twee begeleiders moest afgeven bij het busongeval in het Zwitserse Sierre. “Natuurlijk heeft dat de jaren nadien getekend. Dat kan niet anders. Maar we waren al een sterk schoolteam en we zijn er nog krachtiger uitgekomen”, kijkt ze terug.

Ze is alvast aangenaam verrast door het warme onthaal op haar laatste werkdag. “Ik had me voorgenomen om nog gewoon te komen werken, maar ik zal mijn tas maar opbergen”, lachte ze. “Ik ga mijn collega’s en de kinderen enorm missen, maar ik blijf wel via mijn kleinkinderen verbonden met de school.”