Archiefbeeld. Het vaccin wordt met een naald onder de huid ingespoten en daarna geactiveerd met een apparaat dat lijkt op een tandenborstel. Het toestel zorgt voor kleine elektrische impulsen die het DNA moeten toelaten in de lichaamscellen binnen te dringen en er hun opdracht te volbrengen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Het vaccin wordt met een naald onder de huid ingespoten en daarna geactiveerd met een apparaat dat lijkt op een tandenborstel. Het toestel zorgt voor kleine elektrische impulsen die het DNA moeten toelaten in de lichaamscellen binnen te dringen en er hun opdracht te volbrengen. © AP

Amerikaans biotechbedrijf boekt bemoedigende resultaten bij testen van coronavaccin

Het Amerikaanse biotechbedrijf Inovio heeft dinsdag voorlopige maar bemoedigende resultaten bekendgemaakt van een vaccinatieproject tegen het nieuwe coronavirus, uitgevoerd bij veertig vrijwilligers in de VS. In een persbericht laat de onderneming weten dat het vaccin een reactie van het immuniteitssysteem uitlokte bij 94 procent van de deelnemers die de klinische test (fase 1) volmaakten, wat inhield dat ze twee injecties kregen met vier weken tussen.

0 reacties