Bas Bogaerts
Volledig scherm
© Bas Bogaerts

Vakbonden hebben geen vertrouwen meer in directie moederbedrijf Brantano en willen externe bewindvoerders voor “zombieholding”

De vakbonden bij modegroep FNG hebben alle vertrouwen verloren in de directie. Ze hebben daarom een verzoekschrift ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Mechelen opdat er voorlopige bewindvoerders zouden worden aangesteld. "Op die manier willen we de sleutels van de onderneming aan bekwame en integere experten overhandigen", zeggen de vakbonden vandaag.

3 reacties

  • Sven Kerstens

    4 jaar geleden
    Vakbonden hebben nooit vertrouwen in ondernemers. Hoeveel bedrijven zijn er al onderdoor gegaan door meervoudige stakingen en altijd de eisen van de bonden voor meer loon voor minder werken?
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Stefaan, slechter kunnen crisismanagers het niet doen. In het beste geval was en is het management onbekwaam.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Maar Vakbonden en personeel : let op. Crisismanagers zoals indertijd Bodson bij L&H, kosten veel geld, verkopen den boel en incasseren lonen en bonussen die niet verantwoord zijn. Laat gewoon enkele mensen die binnen de boekhouding werken en de open en toe van het bedrijf kennen als voorlopige bewindvoerders benoemen en samen met een advokaat voor de juridische afhandelingen. Geen crisismanagers aub. Dan gaat de boel helemaal maar zeker om zeep.