John Wayne.
Volledig scherm
PREMIUM
John Wayne. © Photo News

Van westernheld tot “racistische eikel”: 49 jaar oude uitspraken verwoesten reputatie van John Wayne

CelebritiesDe iconische acteur John Wayne (72)- bekend van klassiekers als ‘True Grit’ en ‘Rio Bravo’ - lijkt 41 jaar na zijn overlijden definitief van z’n voetstuk te vallen. In het midden van de Black Lives Matter-betogingen zorgen enkele racistische bekentenissen uit 1971 voor een storm van protest. “Ik geloof in witte superioriteit”, biechtte hij toen op in Playboy. Een uitspraak waar 50 jaar geleden niemand wakker van lag, maar nu plots wel heel verregaande gevolgen kan hebben. 

12 reacties

  • Eddy Grysouille

    4 jaar geleden
    Waar houden ze zich bij de media mee bezig? Het is de media die gans de santenboetiek opblaast en in overdrive brengt, men zou er beter aan doen om de media aan banden te leggen,en media censuur invoege brengen. """White Lives Matters To""""
  • Anthony Vandooren

    4 jaar geleden
    Iedereen moet er aan geloven.. Wie is de volgende?
  • Timmie Smet

    4 jaar geleden
    Als iedereen gaat graven, zal je over iedereen wel iets vinden. Binnenkort bestaan er geen helden meer, maar enkel schurken. De schuldige? De publieke opinie, en toch maar de gekte in stand houden en versterken uit angst om uitgespuwd te worden. Iedereen weet het nu wel zeker? Stop er nu mee!
  • Jill Steyls

    4 jaar geleden
    En maar weer oude koeien uit de sloot halen. Ineens is alles uit het verleden slecht, racistisch of discriminerend. Men moet alles eens leren te bekijken vanuit het juiste perspectief, waren andere tijden. Het verleden is het verleden, denk dat met wat er momenteel gaande is in de wereld, we beter focussen op de toekomst en wat we wel goed kunnen doen. We gaan nog genoeg miserie krijgen met dat hele corona gedoe, faillissementen, zware belastingen, armoede ... Dat zijn de problemen van vandaag.
  • Marc Blanchaert

    4 jaar geleden
    Snel alle films van John Wayne boycotten. Wat een kul, nu en misschien toen ook al wel iets minder correct maar niemand die zich hier iets van aantrok of zelfs wist. Internet lijkt hoe langer hoe meer een pest te worden.