Remdesivir is een ebolaremmer die bij ernstige gevallen ook gunstige effecten lijkt te hebben op het coronavirus.
Volledig scherm
Remdesivir is een ebolaremmer die bij ernstige gevallen ook gunstige effecten lijkt te hebben op het coronavirus. © REUTERS

“Verenigde Staten hebben bijna volledige voorraad van coronamedicijn opgekocht”

De Verenigde Staten hebben de beschikbare voorraad van ebolaremmer remdesivir vrijwel volledig opgekocht. Dat schrijft de Britse krant ‘The Guardian’. De Amerikanen zouden 500.000 dosissen aangeschaft hebben, dat is de volledige productie voor juli en 90 procent van die voor augustus en september.

79 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Kareltje Tichmann, lachen zal je nog verkeren. 500000 dosissen voor alle Amerikanen? Wie gaan die toebedeeld krijgen? Degenen die het kunnen betalen uiteraard. Het feit dat dit virus al zodanig verspreid is in de VS en de lockdown te vroeg opgeheven wordt waardoor staten elkaar blijven besmetten, mogen op het conto van hun incompetente president geschreven worden.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Elk land leert een harde les : produceren in eigen land betekent een sterkere positie.
  • Hilde Leysen

    4 jaar geleden
    Aan die vele pro’s hier...en dan is het jou beurt om het virus te krijgen, en dan is het er niet. Gaan jullie dan ook met een Amerikaans vlaggetje wuiven vanop je ic bed? Al eens gedacht aan de doodarme Afrikanen die met ebola kampen en nu beroofd zijn van het enige levensreddende geneesmiddel.
  • Rudy Coolen

    4 jaar geleden
    Amerikanen zijn al altijd met zichzelf bezig en hebben in hun egoïsme en hebzucht de wereld niet verbeterd, integendeel. Maar laat ze doen, ze zullen het geneesmiddel de komende weken meer dan nodig hebben, net omwille van hun gedrag. Maar het wordt tijd dat Europa zich losmaakt van de Amerikanen en een eigen beleid gaat voeren.
  • Beatrix Klein

    4 jaar geleden
    America hoe het echt is. Niet te begrijpen dat onze regeringen die nog als 'vriend' zien.