Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

Wereldeconomie op weg naar grootste recessie sinds 1980: “wereldhandel krimpt dit jaar met 15 procent”

De wereldeconomie zal als gevolg van de huidige coronacrisis te maken krijgen met de grootste recessie sinds 1980. Dat zegt kredietverzekeraar Atradius, die voorspelt dat de wereldhandel dit jaar met 15 procent zal krimpen.

8 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Dit krimpen waar ze het over hebben is geen krimp maar terug naar de normaliteit zie het zo.Alles de laatste jaren van alles "TE", kan geen kwaad dat we een beetje terug met de voeten op de grond worden gezet,misschien is de corona een aanzet geweest voor sommigen een beginnen na te denken ver hun consumptiegedrag en tot besluit zijn gekomen dat het met veel minder ook wel best lukt.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    als de worteltjes in je tuin te dicht op elkaar staan, dan moet je uitdunnen. Hoog tijd om naar een lager bevolkingscijfer te streven. Nu moet men allerlei jobs creëren om mensen aan het werk te krijgen. Zonder jobs kunnen zij niet consumeren en dat is de enige mogelijkheid om de economie sneller te doen draaien.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Misschien opent dit wel eens de ogen van iedereen : de bomen groeien niet tot in de hemel en goed leven met wat minder is heel goed mogelijk.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Zoals men erop ging kon niet blijven duren. Hopelijk trekt men hier lessen uit en spaart men onze planeet wat meer!
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Goede zaak. Trop is trop voor de natuur. Misschien leren we terug een beetje leven ipv constant aan geld te denken