© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null

Afrikaanse jongen (19) zit verstopt in koffer van mensensmokkelaarster

De Spaanse politie heeft afgelopen vrijdag een Marokkaanse vrouw tegengehouden die de grens met de Spaanse enclave Ceuta wilde oversteken. In haar koffer trof de Guardia Civil een negentienjarige jongen uit Gabon aan.

JaTi

De jongeman paste net in de reiskoffer van de 22-jarige vrouw, zo is te zien op foto’s die de politie heeft vrijgegeven. De Guardia Civil hield de vrouw tegen omdat ze duidelijk zenuwachtig was en haar koffer op een karretje had gelegd. De tiener in de koffer bleek een negentienjarige Gabonees te zijn. De 22-jarige Marokkaanse, H.E.L., werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Ceuta is samen met de andere Spaanse enclave Melilla de enige landgrens van de Europese Unie met Afrika. De enorme dubbele omheining rond Ceuta werd afgelopen zondag nog aangevallen door honderden migranten. Ze gebruikten daarbij ijzeren staven, tangen en stenen. Vijf Spaanse agenten en vijftig leden van de Marokkaanse veiligheidsdienst raakten gewond. Eén politieagent verloor een oog bij de schermutselingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer