Beelden van de wolvenwelpen van August en Noëlla.
Volledig scherm
Beelden van de wolvenwelpen van August en Noëlla. © INBO / ANB

Beslissing Demir: jachtverbod verlengd in wolvengebied tot eind augustus

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) verlengt het jachtverbod in het wolvengebied tot eind augustus. Dat verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld heeft gezet, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Dat heeft de N-VA-minister vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Lode Ceyssens (CD&V), Piet De Bruyn (N-VA) en Steven Coenegrachts (Open Vld). 

9 reacties

  • Patrick Jacob

    4 jaar geleden
    Jacht gewoon helemaal verbieden. Het zijn geen natuurbeschermers maar mensen die kost wat kost willen schieten op alles wat beweegt . De jachtbosjes waar ze met groepen omheen staan te schieten, zijn het ultieme voorbeeld dat het niet om natuurbehoud gaat maar eerder om het tegenovergestelde.
  • Carette Plettunck

    4 jaar geleden
    Ben niet voor jacht , jacht is niet meer van deze tijd ! Daarbij zijn er weinig jagers die de regeltjes respecteren . Maar de wolf hoort hier in mijn ogen niet thuis ..vangen en uitvoeren
  • tony decabooter

    4 jaar geleden
    Jan Loos heeft op een schijnheilige manier zijn slag thuis gehaald ,daar was het hem om te doen , jagers weg pesten ,diezelfde jagers die in eer en geweten alles doen om de natuur en in het bijzonder de wolven te beschermen ,zo etaleert hij zijn eigen kleinzieligheid in gegeven door nijd en frustratie en zo gezegde wetenschappelijk onder bouwde kennis waarin alleen hij en enkele meelopers over beschikken , triestig !
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Hopelijk kan Demir voet bij stuk houden. Want ze mag haar aan flink lobby werk verwachten van de jagers vereniging. En gezien die heel wat vriendjes hebben in de politiek zal het voor haar niet makkelijk gemaakt worden. Ook stropers zullen de kop op steken , laten we hopen op zware gevangenisstraffen als ze gepakt worden.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Doorheen alle jaren en publieke functies die ze al bekleedde heeft Mvr Demir altijd haar job waardig en correct uitgevoerd zonder veel blabla en controverses maar met de best mogelijke compromissen, een grote dame! Dat is premier materiaal