Belgische valt van vierde verdieping tijdens vuurwerk: levensgevaarlijk gewond, vriendin overleden

© REUTERS

Voor een Belgische vrouw en haar 24-jarige Zwitserse vriendin eindigde de overgang van oud naar nieuw op dramatische wijze. Op vakantie in Chili wilden ze het vuurwerk vanop de derde verdieping van een leegstaand gebouw bekijken. Maar ze vielen naar beneden. De Zwitserse stierf, de Belgische vecht voor haar leven.

tg

De Belgische en haar Zwitserse vriendin waren sinds 11 december met vakantie in Chili. Op oudejaarsnacht keken ze naar het vuurwerk in Valparaiso, de grootste havenstad van Chili gelegen op zo’n 70 km van de hoofdstad Santiago.

Om een beter zicht te hebben, besloten ze te kijken vanop de derde verdieping van het Valparaiso Polanco Palace, een leegstaand hotel waar renovatiewerken bezig zijn. Toch geraakten ze er vrij gemakkelijk binnen.

Maar op een gegeven moment zijn beide vrouwen naar beneden gevallen, van zo’n 14 meter hoogte. Wat er precies is gebeurd, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Het gebouw was niet toegankelijk en gevaarlijk. Zeker in het donker, zegt de officier van justitie Marta Rivas.

De Zwitserse vrouw van 24 jaar was op slag dood. Autopsie wees uit dat ze verschillende breuken en inwendige bloedingen had opgelopen. Ook had ze een zwaar schedeltrauma.

De Belgische, haar identiteit is voorlopig niet bekend, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zij liep verschillende zware fracturen op en vecht nog voor haar leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen