Gentse biotech’er Argenx trekt Bel20-index hoger

De Brusselse beurs is met een lichte winst aan het derde kwartaal begonnen. De Bel20-index klom woensdag 0,12 procent tot 3.331,99 punten.

Argenx en Barco trokken de kar bij de indexwaarden. De biotechtitel steeg 2,77 procent tot 203,80 euro. De visualisatiegroep werd 2,10 procent meer waard bij een slotkoers van 22,90 euro, al moeten de beleggers er wel rekening mee houden dat het aandeel in zeven werd gesplitst. Voor elk oud effect zijn er nu zeven nieuwe.

Proximus tikte 2,09 procent hoger af op 18,52 euro. De telecomonderneming trok de Nederlands-Franse Anne-Sophie Lotgering aan. Ze komt over van branchegenoot Orange en wordt vanaf 13 juli het hoofd van de bedrijvendivisie. Tevens komt er met Christophe Van de Weyer ook een nieuwe operationeel directeur voor dat segment.

Winkelvastgoed niet dood

Op de brede markt zette Qrf zijn opmars verder. De investeerder in binnenstedelijk winkelvastgoed verdapperde bijkomend 5,75 procent tot 11,95 euro. Ook de voorbije dagen zat het aandeel al stevig in de lift.

Banimmo steeg 4,48 procent tot 2,80 euro. De vastgoedpromotor verkocht zijn belang in het nieuwe activiteitencentrum dat voor ING in Louvain-La-Neuve wordt gebouwd aan Belfius Insurance. De overdracht gebeurt na de ingebruikneming door de bank en de eerste huurbetaling, wellicht in december 2021.

Verlies was er bij de grote aandelen dan weer vooral voor Colruyt. De distributeur boette 2,14 procent in bij een slotkoers van 47,92 euro. Hij nam een participatie van 65 procent in het databedrijf Daltix.

Meer