Toerisme Tienen

Tienenaars starten petitie voor openluchtzwembad in Vianderdomein: "Te duur voor onze stad" 

Nu Tienen het Vianderdomein in de stad in ere wil herstellen, dromen heel wat Tienenaars van een openluchtzwembad in het recreatiedomein. Sommigen zijn zelfs een petitie gestart om het stadsbestuur te overtuigen. Maar volgens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) is een echt zwembad op het domein niet haalbaar door de hoge uitbatingskosten dat zo'n zwembad met zich meebrengt. 

De groene long van Tienen, het Vianderdomein, wordt de komende jaren opnieuw aangelegd. "We zijn momenteel een masterplan aan het uitwerken om het Vianderdomein in ere te herstellen", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V).  "In dat plan zal water centraal staan, om op warme dagen voor voldoende afkoeling te kunnen zorgen." 

Petitie voor openluchtzwembad

Een echt openluchtzwembad wordt moeilijk, maar een waterspeelpark voor kinderen, plonsbad of zwemvijver is wel mogelijk

Hoewel water centraal moet staan in de heraanleg van het Vianderpark, is een openluchtzwembad of -vijver niet haalbaar, volgens de burgemeester. "Een echt zwembad in het Vianderdomein is moeilijk, dat kost veel te veel in uitbating", zegt burgemeester Partyka. "Er is geen enkele stad die dat in eigen beheer doet, alle openluchtzwembaden zijn in handen van de provincie." Daarnaast vindt de burgemeester dat een openluchtzwembad ook niet past in het Vianderdomein. "Het domein is de groene long van Tienen waar gesport en gewandeld wordt, maar we willen niet dat het domein overrompeld wordt door  mensen die willen komen zwemmen. Het domein moet een rustig park blijven. Daarnaast willen wij ook geen entreegeld vragen. Daarom dat we als stadsbestuur eerder denken aan een waterspeelpark voor kinderen, een plonsbad of zwemvijver", besluit Partyka.  

Meest gelezen