getty
Volledig scherm
© getty

Studie berekent hoeveel mensen we naar Mars moeten sturen om planeet (succesvol) te koloniseren

Voorlopig lijkt het een scenario voor een sciencefictionfilm, maar stel dat we de rode planeet op een dag écht koloniseren? Met hoeveel personen moeten we dat dan doen? Niet te veel, want dan raken de middelen om te overleven snel uitgeput. Maar ook niet te weinig, want dan is de productiecapaciteit te beperkt. Jean-Marc Salotti, professor aan het Institut polytechnique de Bordeaux (INP), berekende het perfecte evenwicht en publiceerde zijn resultaat in het vaktijdschrift Scientific Reports. 

25 reacties

  • Marc Wouters

    4 jaar geleden
    Tegen de tijd dat de technologie ver genoeg gevorderd is voor een kolonie op Mars loopt het daar al vol met artificiële intelligentie. Binnen 10 jaar is dat ver genoeg voor een zelfstandige missie op Mars. Voordeel: heeft geen eten en geen lucht nodig en is beter bestand tegen het vijandige klimaat in de ruimte en op Mars.
  • Lutgarde Auwerx

    4 jaar geleden
    Nog een hoop speculaties voor het zover zal zijn. Die wat men naar mars wil sturen moeten nog eerst hier geboren worden. Zal een speciaal geselecteerd ras moeten worden om heel die onderneming op poten te zetten en te ondergaan om hier geboren te worden om naar daar permanent gestuurd te worden. Je moet je inbeelden dat dit een hele operatie is waarbij mensen enkel worden klaar gestoomd om hun verdere "leven" op een andere planeet verder te zetten. Wie wil daar voor zich opgeven?
  • Francies Van Caeneghem

    4 jaar geleden
    Zou optie kunnen zijn, maar misschien is Europa of andere manen een betere optie moest er water op gevonden worden. Ja zou het proberen en als dampkring door c02 in de lucht te pompen kunt vergroten zijn planten en dieren ook misschien mogelijk. Zal wel nog vele generaties kosten...
  • Wesley Noffels

    4 jaar geleden
    Veel uitleg om uiteindelijk 'nee' te antwoorden...
  • Kris Van den Broeck

    4 jaar geleden
    "Zou jij Mars willen koloniseren of blijven we er maar beter weg?" Ik heb met volle overtuiging richting 'ja' geantwoord. Dat betekent dat ik vind dat de mens dat best doet en mocht ik de politieke macht hebben, zou ik daar ook geld voor uittrekken. Maar of ik persoonlijk nu vandaag de reis zou maken en definitief naar een soort woestijn trekken zonder kans om terug te keren? Nee, bedankt. Of: hoe nuances belangrijk kunnen zijn ;-)