Federaal staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld).
Volledig scherm
Federaal staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld). © BELGA

De Backer maakt zich sterk: “België is voorbereid op tweede golf”

Ons land is voorbereid op een eventuele tweede golf van het coronavirus, zowel op het vlak van beschermingsmateriaal, medicijnen, tests en medisch materiaal. Dat stelde staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) tijdens een persbriefing over de werkzaamheden van de taskforce 'Testing & Shortages'. 

35 reacties

  • Eric Raes

    4 jaar geleden
    Wie gelooft nu nog in meneer debacker, nu zegt hij dat ze al voorbereid zijn op de tweede golf, hoe zal hij dat doen, nog wat maskers terug sturen, die man hoort niet in de politiek
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Onze regering was niet voorbereid voor de eerste en ook niet voor de tweede of derde als die eraan komen zou. Zolang de politici in Belgie klungelaars zijn die aan partij en zichzelf eerst denken, zal dit zo blijven.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Als in België een politieker zich sterkt maakt, loopt het bij mij al dun door de broek. Enfin, in de De Backer heb ik nog redelijk veel vertrouwen, dus dat belooft.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Ook enen die denkt het water uitgevonden te hebben. Als het zal zijn zoals met de maskers dan kunnen we ons beter schrap zetten. Ging die trouwens de politiek niet vaarwel zeggen, zou een goede zaak zijn.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Goed voorbereid? Dezelfde zorgverleners zullen nogmaals het beste van zichzelf moeten geven omdat onze politici genezen beter vinden dan voorkomen.