De Europese wetgeving gebiedt dat klanten van pakketreizen bij annulering de keuze hebben tussen terugbetaling of een tegoedbon.
Volledig scherm
De Europese wetgeving gebiedt dat klanten van pakketreizen bij annulering de keuze hebben tussen terugbetaling of een tegoedbon. © thinkstock

Geannuleerde pakketreizen: Commissie opent inbreukprocedures tegen 10 landen (België ontspringt de dans)

De Europese Commissie heeft donderdag inbreukprocedures gelanceerd tegen tien lidstaten die het recht op terugbetaling van een geannuleerde pakketreis niet respecteren. Ook België liet reisorganisatoren in de eerste maanden van de coronacrisis toe om klanten voorlopig een voucher te geven, maar ons land heeft die regeling intussen opgedoekt. 

2 reacties

  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Kan iemand me vertellen wat je met je reisverzekering moet doen als je reis veranderd in een voucher? De verzekeraar reageert niet op mail (zal bellen worden) of hopen ze dat je vergeet dat je bij je pakketreis een verzekering moet afsluiten ...
  • Marc Brees

    4 jaar geleden
    Hilarisch, reeds 255.000 vouchers zijn uitgeschreven aan Belgen maar hier telt de EU procedure dus niet want het is hier stopgezet op 19 juni. Wisten ze in Brussel misschien van de opzet van de EU ? Muyle ?