x
Volledig scherm
x © Murprotec

Helft van kopers ontdekt achteraf gebreken aan huis (en dat is te vermijden)

Woon.Ruim 6 op de 10 Belgen die recent een woning kochten, ervaarden bij en na de aanschaf van hun huis problemen. In meer dan de helft van de gevallen ging het om verborgen gebreken die opdoken, maar ook onvoorziene notaris-, bank- en andere kosten (34 %) en een foute inschatting van het verbouwbudget (27 %) werden dikwijls genoemd in een enquête bij meer dan 1.000 kopers en verbouwers.

7 reacties

  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Na de carpas nu de woning pas . Verplicht de verkoper en zeker de makelaar woning terug te nemen aan de prijs die je hebt betaald .Als er verborgen verbreken achteraf boven komen .
  • Dengis Khan

    4 jaar geleden
    Zeer interessant onderzoek!
  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Hou je handen af van ouder vastgoed, uiteindelijk blijven er enkel de muren nog over en dan nog . Hou je handen af om via makelaar te kopen .
  • Maria Verbaenen

    4 jaar geleden
    Lekkend dak, vochtige buitenmuur muur in slaapkamer (nieuw behang erover dus niet te zien) , lekkende douche onder kuip, memel in balken, kelder : het water komt uit de grond en muren,..en de verkopers maar zweren op het hoofd van hun kinderen dat dit niet zo was toen wij dit vroegen bij de diverse bezichtigingen! Ziek van geweest en nog steeds opgefokt wanneer ik er over nadenk hoe wij in het zak zijn gezet. financieel serieuze aderlating om gebreken op te lossen. Voorstel Huispas zoals carpas
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Zeker eind vorig jaar, met afschaffing woonbonus in het vizier, hebben mensen halsoverkop nog snel iets gekocht. Die betalen nu de prijs voor hun woningrush. de laatste maanden 2019 werd door velen niks kritisch bekeken, enkel nog binnen de woonbonusregeling vallen, daar werd men door verblind.