BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

België wil strategische stock van mondmaskers voor de héle EU beheren

Had ons land begin dit jaar niet één mondmasker in voorraad, dan zitten we nu op een berg van 80 miljoen stuks en eind deze zomer zullen er dat zelfs 200 miljoen zijn. Nog frappanter: ons land stelt zich kandidaat om de voorraadkast van mondmaskers voor de héle EU te beheren.

107 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Dat moet al een hele geruststelling zijn voor de rest van Europa. De stock zal beheerd worden door 9 ministers.
  • oscar Bauters

    4 jaar geleden
    De regering kon nog niet voor zijn eigen land zorgen een reserve aan te leggen van voor de crisis hoe zouden zij dit nu klaarspelen en dit voor gans Europa. Schei uit met dit gezever en hou u bezig om zo snel mogelijk een degelijke stabiele regering voor België op poten te zette daar zal iedere Belg baat bij hebben.
  • eric meers

    4 jaar geleden
    Typisch Belgisch , niet bekwaam om een eigen stock te beheren maar wel voorstellen om die van gans Europa te beheren . Hebben onze ministers echt het gevoel dat ze bekwaam en goed bezig zijn of hebben ze gewoon hoogheidswaanzin
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Als ze nu eens mondmaskers uit plantaardige vezels maakten, dan kunnen we de voorraad van 200 miljoen stuks na de crisis opstoken als biomassa en er groene energie uithalen.
  • Straight on No way back

    4 jaar geleden
    Wat een grap! Geen regering, geen besluiten, geen plan, miljarden euro's schuld en niemand die overeenkomt en net dit land zou de stock willen organiseren? hahahahahahahahahahaha, het wordt hier erger met de dag, weg koning, presidentschap en 1 regering, de meerderheid wint en daarmee uit! Want nu is het huilen met de pet op! Of vechten tegen de bierkaai of dweilen met de kraan open!