photo_news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

Soap rond competitiehervorming stopt niet: dinsdag toch stemming over 1A met 18

Jupiler Pro LeagueEr is niets mis met de degradatie van Waasland-Beveren, oordeelt de Belgische Mededingingsautoriteit. En toch stopt de soap rond de competitiehervorming niet. Op 7 juli, minder dan twee maanden na de vorige formatwijziging, zal er gestemd worden over een 1A met 18 ploegen. Een voorstel van Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere die een 1A met 18 ploegen en miniplay-offs tussen de top vier op de agenda heeft gezet. Waasland-Beveren hoopt dat het op die manier in eerste klasse kan blijven.

9 reacties

  • Maggy Galle

    4 jaar geleden
    @Jack Hoeben. Hahaha Het is wel Waasland-Beveren die de laatste wedstrijd niet wil spelen!!! U goed informeren eer je beschuldigingen uit!!!
  • Roland Vanrafelghem

    4 jaar geleden
    Wat betekent 1 B nog , peanuts ! Ik ben een voorstander voor twintig ploegen zoals in England . Maar ja , hier wordt dit tegen gehouden door enkele clubs ! Ze baseren zich op die play offs om eens de titel te kunnen winnen !! Eén land waar dit kan , ra ra ra ? Vanrafelghem Roland
  • René Van Halen

    4 jaar geleden
    Dan kan nadien de discussie starten wie de 18e ploeg wordt. Waasland-Beveren is terecht gedegradeerd volgens de BMA, dus wordt het waarschijnlijk Westerlo als extra stijger. Die had men het ook al beloofd op 15 mei als de testwedstrijd niet zou doorgaan. En als beide periodekampioenen stijgen is de meest logische extra stijger de ploeg met het meeste punten.
  • Andy Fierens

    4 jaar geleden
    Als het dan toch blijft duren. 18 ploegen WB zakken. Westerlo, Beerschot en Leuven stijgen. Geen play-offs. Als er toch over competitie vervalsing wordt gesproken, zijn play-offs daar het ultieme voorbeeld van.
  • Jack Hoeben

    4 jaar geleden
    Natuurlijk wou Gent de laatste speeldag niet afwerken!Ze konden makkelijk hun tweede stek- die recht geeft op voorrondes Champion-league- kwijtspelen aan Charleroi of Antwerp!Het is allemaal 1 pot nat daar in de Pro-league!Gent moest trouwens aantreden tegen een strijdvaardig Waasland-Beveren op de laatste speeldag om degradatie te ontlopen.Zo zie je maar hoe het reilt en zeilt in ons voetbal!