HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Viroloog Marc Van Ranst: “Enkel lockdown kan Verenigde Staten redden van catastrofe”

In de Verenigde Staten zijn voor het eerst meer dan 50.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd op één dag. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) kan het land een catastrofe - een ‘full blown’ pandemie - enkel nog vermijden met een lockdown.

11 reacties

  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    En zo dunt Trump zijn eigen achterban uit. Want de meeste van zijn supporters in Florida zijn oude mensen. Trump geeft maar om een iemand en dat is Trump zelf. Iedereen mag sterven voor zijn economie en herverkiezing.
  • Marcus Van Dromme

    4 jaar geleden
    Van Ranst zal het eens zeggen! Eerst hebben maskers geen zin, dan weer wel. Is dat een "expert"?
  • Daniel Paelinck

    4 jaar geleden
    Maurits, de verhouding positieve tests/doden is niet hetgeen die telt. Je moet het vergelijken met het aantal bewoners van het land en daar zal de VS ons ruim inhalen. Er zullen ook nog correcties komen op de cijfers en aangezien wij heel ruim geteld hebben zal deze correctie heel klein zijn wat niet het geval zal zijn voor landen als de VS.
  • MAURITS VAN BOOM

    4 jaar geleden
    De man die mee zorgde voor het verhoudingsgewijs hoogste aantal overlijdens ter wereld zal de USA eens de les spellen. Ge moet het maar doen zeg ik.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Dat weet het kleinste kind ook hoor, maar als je op Trump moet wachten, ja dan blijven ze wachten en naar de afgrond zakken. Maar in Amerika is alles "Great, amazing, best country ..." noem maar op.