vrijdag 3 juli 2020 - Diepenbeek
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 RR

Politiekantoor verhuist naar 100 meter lange nieuwbouw in stationsbuurt

Diepenbeek

Er komt een 100 meter lange nieuwbouw in de Spoorstraat in Diepenbeek. Daarin is plaats voor twee handelszaken, maar ook het nieuwe lokale onderkomen voor politie LRH. Bovenop komen 35 diverse appartementen, inclusief vier penthouses.

“Het café op de hoek blijft behouden maar het huis dat ernaast staat, wordt binnenkort afgebroken”, zegt projectverantwoordelijke Jan Gorissen van vastgoed Palmers, de bouwheer. In de tweede helft van 2021 kunnen de eerste mensen verhuizen. De politie doet dat wellicht zelfs iets eerder.”

Toegang

“Er zijn heel wat plannen voor de stationsbuurt. Los van Spartacus wilde de gemeente de stationszone al langer verfraaien. We doen dat nu met enkele mooie handelspanden maar vooral met woongelegenheid. Op deze manier krijgen de mensen die Diepenbeek een mooie ‘toegang’ naar onze gemeente te zien, ook als ze hier eens met de trein passeren. Dit doet hen misschien een keertje uitstappen om onze prachtige gemeente te bezoeken. Want van hieruit ben je zo in het centrum. Maar ook het Demerstrand en het wandelgebied De Wijers liggen vlakbij. We mikken dan ook zowel op jonge starters als wat oudere mensen om hier te komen wonen. Daarnaast moet deze plek ook investeerders kunnen bekoren.”

Hamsterhuren

Er komen appartementen voor elke behoefte en elke smaak met 1, 2 of 3 slaapkamers. Daarnaast zijn er ook vier penthouses. De prijzen liggen tussen 180.000 euro voor een 65 vierkante meter appartement tot 350.000 euro voor de penthouses met terras. Bovendien zijn er ondergrondse parkeergarages en fietsenbergingen op straatniveau. En ook het hele voorplein, tussen de gebouwen en de spoorlijnen, worden helemaal heraangelegd. “We mikken op jonge startende koppels of individuen, die misschien zelf nog niet genoeg bij mekaar gespaard hebben om de aankoop te doen. Voor hen voorzien we ‘hamsterhuren’ waarbij ze de huurgelden opgeteld als eigen inbreng mogen gebruiken. Zo is het huurgeld niet weg en kunnen ze toch de flat waar ze graag wonen aankopen. Dat deze locatie aantrekkelijk is, bewijzen de verkoopcijfers. Nog voor één en ander in de markt staat, is al driekwart verkocht. Nu alle procedures doorlopen zijn, kunnen we ons helemaal op de echte start van het project focussen en kan ook dat laatste kwart nog verkocht worden.”

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws