vrijdag 3 juli 2020 - Heers
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Michèle Engelen in geitje Clémentine: “Het zijn geweldige auto’s. We hebben er 12, ze hebben allemaal een eigen naam.” rudc

Toerisme

Met een geitje door Haspengouw

Heers

De Hasseltse Michèle Engelen start dit weekend met het verhuren van Citroën 2PK’s in Haspengouw. “Ik ben gepassioneerd door ‘geitjes’. De activiteiten op het eventbureau waar ik werk, vielen stil. Tijd om het over een andere boeg te gooien”, vertelt ze enthousiast.

Michèle is al een tijdje actief bij een Hasselts eventbureau. Maar omdat de activiteiten tijdens de coronacrisis plots stilvielen, namen haar partner Birger en zijzelf het heft in handen. “We kwamen samen op het idee om een verhuurdienst van 2PK’s op te starten, die de naam Route 38 meekreeg.” Om de wagentjes bij elkaar te krijgen, reden Michèle en Birger twee, drie keer heel België af en ze kochten hier en daar 2PK’s op. “Dat op zich was een leuke en leerrijke ervaring. We deden al 2PK-tochten, maar dan huurden we de auto’s ergens anders. Nu zijn we op zoek gegaan naar eigen geitjes. We hebben er 12 en ze hebben allemaal een eigen naam. Elk geitje heeft ook zijn ‘mankementje’, maar we gaan goede kwaliteit leveren. We werken hiervoor samen met de geitjesgarage van Leopoldsburg.”

Routes

Michèle werkt zich uit de naad naar het komende weekend toe. “De bezoekers mogen zich verwachten aan een nostalgische totaalervaring die al start bij hun vertrek aan de Herkenrodehoeve in Opheers. De retrowagentjes kunnen gehuurd worden om zelf mee op ontdekking te gaan in Haspengouw of mensen kunnen volledig uitgewerkte themaroutes volgen. Achteraf kunnen ze nakaarten met een drankje in het sfeervolle ‘Café2CV’. Hier kunnen fietsers en andere passanten trouwens ook genieten van een pitstop.”

Michèle reed zelf voor events regelmatig met een 2PK en werd er verliefd op. “Het zijn geweldige auto’s. Ik geniet ervan om steeds meer te ontdekken over hun fascinerende geschiedenis en hun mechaniek. Ik wilde met Route38 vooral een project beginnen dat ik zelf heel boeiend vind. Zo kan ik mijn passie voor het ondernemerschap wijden aan iets dat volledig bij me past. Zeker in deze tijden ben ik blij om de mensen een veilige en aangename activiteit te kunnen bieden”, besluit de jonge onderneemster.

www.route38.be

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws