CD&V-voorzitter Joachim Coens (l.) samen met Bouchez (archiefbeeld).
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens (l.) samen met Bouchez (archiefbeeld). © Photo News

Coens blijft aan als ‘koning’ na verzoeningsgesprek met Bouchez, abortusdossier verhuist van parlement naar regeringsonderhandelingen

CD&V-voorzitter Joachim Coens blijft aan als zogenaamde ‘koning' in de onderhandelingen om een nieuwe federale regering te vormen. Dat is de conclusie na een verzoeningsgesprek tussen Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Opvallend: CD&V kreeg ook de toegeving dat de abortuskwestie nu toch deel zal uitmaken van de onderhandelingen voor een nieuwe regering. Vanmorgen klonk het nog dat het niet mogelijk was om de gesprekken in de federale regeringsvorming verder te zetten. Eerst moest het vertrouwen tussen CD&V en MR opnieuw hersteld worden.

239 reacties

  • ignace lambert

    4 jaar geleden
    CD&v hoe zou dat komen, vroeger een meerderheid en nu 11% van de stemmen ze moeten het echt goed gedaan hebben?
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    In bepaalde zware dossiers zou er verplicht een volksraadpleging moeten zijn . Moet niks van enige godsdienst hebben , maar abortus zoals ze nu is zou moeten blijven , er zijn middelen genoeg heden ten dage om geen kinderen te krijgen , echter bij verkrachtingen en als het keven op het spel staat van de moeder zijn uitzonderingen en die zijn er nu al geloof ik .
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Abortus gaat over het recht op leven en is - minstens in een democratie - geen agendapunt voor een regeerakkoord maar voor het parlement dat het volk vertegenwoordigt. Men moet ook niet doen alsof het recht op leven enkel een strijdpunt zou zijn voor gelovigen. Er zijn ook andersdenkenden die daar niet zo licht over gaan. Wat Bouchez doet is niets anders dan chantage.
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Coens: Ik wil éérst het vertrouwen herstellen ... Bouchez: Ok, 1000€ meer per maand Coens: neen, we moeten dit punt eens grondig bespreken. Bouchez: Allez dan, 2000€ meer in de maand Coens: is er niets om mij over de meet te trekken Bouchez: Ok dan 3000€ maand erbij maar ook niet meerr. Coens: Ok dan maar verkocht! Bouchez: Je ziet dat we zelfs uit moeilijke gesprekken raken ...
  • jean-pierre dermaut

    4 jaar geleden
    3 Klungelaars , en Coens denkt dat hij het middelpunt van de aarde is .Typisch CD&V ,veel noten maar geen gezang